Protein, DEL 3

Heisann,

Alle trenger en daglig dose med protein. Hvor mye hver enkelt trenger vil variere med kroppsvekt, høyde, muskelmasse, aktivitetsnivå, alder og kjønn. Det er derimot ikke vanskelig å få i seg nok protein. Og nei, du trenger absolutt ikke drikke proteinshake og spise proteinbarer for å nå din daglige dose protein.

COLOURBOX2098344COLOURBOX_SAMPLE2760161

Få i deg litt protein til hvert måltid

Melk og melkeprodukter, kjøttpålegg, kylling, kjøtt, mager fisk, ost, magre meieriprodukter meieriprodukter, egg og fet fisk er gode kilder til proteiner. Nøtter, frø, grove kornprodukter og noe frukt, bær og grønnsaker (f.eks. avokado) inneholder noe protein, men ikke på langt nær like mye som de førstnevnte. 

Spis proteinrike meieriprodukter mellom hovedmåltidene

Gode og enkle mellommåltider kan være så enkelt som et beger skyr, en liten skål Cottage Cheese eller et glass iskald melk med litt kaffe i! Proteiner holder deg mett lenge!

Vær miljøbevist

Proteiner er dyrt for miljøet å produsere. Prøv å velge bønner og linser fremfor kjøtt, fisk, kylling og meieri produkter en gang inni mellom. Melka er likevel ikke like dyrt for miljøet å produsere som kua.

IMG_2535

Oppskrift på sjokobananokado mos (sunn sjokoladekrem) kommer i morgen!

😀

Kommenter innlegget